Datacenters

Datacenters herbergen zeer gevoelige en vertrouwelijke (bedrijfs)informatie, welke vanzelfsprekend om bescherming vragen. Deze datacenters kunnen geïntegreerd zijn in uw eigen kantoorpand of ondergebracht zijn bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in het beheren hiervan. In beide gevallen zijn de beveiligingsvereisten van dit soort ruimten van zeer hoog niveau.

 

Beveiliging & Veiligheid

Het beschermen van ruimtes in deze sector is van zeer groot belang. Het dient onbevoegde personen met verkeerde bedoelingen te weren. Dit is bijvoorbeeld mogelijk door een beveiligingssluis als toegangsoplossing toe te passen. Deze stijlvol vormgegeven beveiligingssluis laat enkel geautoriseerde personen toe. Door de ingebouwde veiligheidssystemen, wordt het zogeheten piggybacking (‘meeliften’) en tailgating (‘bumperkleven’) voorkomen.

Vanwege de waardevolle informatie die een datacenter herbergt is het noodzakelijk om bescherming tegen inbraak te bieden. Hiervoor hebben wij inbraakwerende deuren ontwikkeld, die onder andere voorzien zijn van slagwerend beveiligingsglas, gemodificeerd loopwerk en structurele versterkingen. Kenmerkend is dat de veiligheid verhogende modificaties compleet in het systeem zijn geïntegreerd, waardoor er visueel gezien geen verschil merkbaar is. Hierdoor blijven de stijlvolle eigenschappen en strakke lijnen van het ontwerp behouden.

Ook bij brand kunt u vertrouwen op onze hoogwaardige brand- en rookwerende deuren. Na brandmelding zullen de deuren in de open positie blijven of sluiten (naar wens vooraf in te stellen). Indien de deuren zijn gesloten, zullen de deuren handbediend zijn of, bij aanwezigheid van een slot, vergrendelen. In het laatste geval zijn de deuren te ontgrendelen met een sleutelcontact. Na opening zal de deur automatisch sluiten.
Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan onze solide 30 minuten of 60 minuten brandwerende schuifdeuren.

Voor noodsituaties hebben wij diverse veiligheidssystemen ontwikkeld die bijdragen aan de veiligheid en bescherming van uw personeel en uw pand.

Bescherming & Klimaatbeheersing

Datacenters bevatten vaak apparatuur die kwetsbaar zijn voor invloeden uit de externe omgeving. Denk hierbij aan warmte, vuil, stof, etc. Speciaal voor deze situaties hebben wij beschermende oplossingen ontwikkeld die de ruimtes op een hermetische en hygiënische wijze afsluiten. Deze deuren kunnen open gestuurd worden door bijvoorbeeld een contactloze bediening en/of handige sensoren.

In situaties waar een groot temperatuurverschil merkbaar is tussen diverse ruimtes, kan ons schuifdeursysteem met warmte-isolerende eigenschappen toegepast worden. Dit systeem kan zowel voor een binnen- als buitendeur toegepast worden en is daarmee niet alleen geschikt om gebouwen te isoleren, maar ook om toegangen binnen gebouwen in verwarmde of gekoelde ruimtes thermisch af te sluiten.

Een geautomatiseerd deursysteem is van zeer grote invloed op de klimaatbeheersing van het gebouw. Met goed ingestelde automatische deuren bespaart u aanzienlijk op uw energiekosten (stook- en koelkosten). Dit past in het milieubewust ondernemen van nu en is bovendien snel terugverdiend. Naast het kostenbesparende kenmerk creëert u ook een constante en aangename temperatuur en is het verlies van geconditioneerde binnenlucht minimaal.

Naast dat onze deurautomaten feilloos werken, een lange levensduur hebben en onderhoudsarm zijn, zijn zij ook de zuinigste in de branche!

Magnetic mWing
Magnetic mWing
record SAFECORD RC 2
record SAFECORD RC 2
record THERMCORD
record THERMCORD