In 1965 wordt Fabbrica Automatismi Apertura Cancelli (Fabriek voor de Automatisering van het Openen van Hekken) opgericht, waarvan het acroniem FAAC meteen overal ter wereld een synoniem wordt voor de automatisering van hekken.

Het verhaal van FAAC is gebaseerd op een geniale ingeving, die bij Giuseppe Manini opkwam en uitmondde in zowel een product als een dienst. Het is de oorsprong van een onstuitbare vooruitgang, gevoed door inzet en de moed om te innoveren.

Het is de historie van een werkplaats in een kleine stad die veranderde in een bedrijf dat klaar was om nieuwe markten aan te boren, eerst in Italië, en later in de rest van de wereld.

Het is de realisatie van een ondernemingsdroom die in de loop der jaren voortdurend is gegroeid, zowel door organische groei als door overnames. Dit is dankzij de strategische en vooruitziende visie, investeringen gericht op de ontwikkeling van nieuwe technologieën en een rotsvast geloof in de menselijke factor. Vandaag is FAAC Technologies, de overkoepelde orgaan en groep van alle FAAC en onderliggende organisaties en merken, een wereldleider op het gebied van automatisering en toegangscontrole.