Hotels, Restaurants & Café’s

Deze sector ademt een eigen sfeer en beleving. De doelgroep betaalt voor luxe, gemak, verwenning, een gevoel van comfort en een algehele aangename ervaring.

Luxe & Comfort

Met het ontwerp en inrichting van de voorgevel van uw pand maakt u een statement. De eerste contactmomenten, de eerste indrukken en impressies zijn van essentieel belang. Het geeft aan wie u bent, wat u doet en waar u voor staat. Het geeft aan wat de bezoeker te wachten staat.

De entree van hotels biedt vaak direct toegang tot de lobby of loungeruimte en de bijbehorende ontvangstreceptie. Het is een toegang naar een wereld, die vaak in tegenstelling tot de buitenzijde, zich kenmerkt door haar sereniteit en zich het beste laat omschrijven als een oase van rust en comfort. Zachte achtergrondmuziek, een aangenaam temperatuur en een warm ontvangst is wat je mag verwachten.

 

Klimaatbeheersing & Ruimtebesparing

Een passende toegangsoplossing is voor de vereiste uitstraling, gevoel van comfort en klimaatbeheersing essentieel. Zowel in design als in functie dragen onze toegangsoplossingen op diverse manieren bij aan de vele facetten van gastvrijheid. Afhankelijk van de locatie en de wensen van onze partners, kan dit bijvoorbeeld in de vorm van onze luxe en veilige automatische telescopische schuifdeuren of een mooi verlichte, volledig glazen en daardoor opvallend transparante tourniquet (carrouseldeuren). Middels deze oplossingen heeft men meer controle over het klimaat van de betreffende ruimte en daarmee ook op de stook- of koelkosten.

Voor de entree van restaurants en cafés kan het zelfde gelden als voor een hotel, pension of herberg. Men kan er echter ook voor kiezen om het interieur naar buiten toe door te trekken zoals bij een terras in combinatie met goed weer. Wij bieden meerdere toegangsoplossingen die zeer ruimtebesparend zijn waardoor nagenoeg de volledige doorloopbreedte benut kan worden.

Vanzelfsprekend ademt het complete gebouw het gevoel van comfort, luxe en gastvrijheid. Voor alle toegangen en doorgangen in hotels en restaurants voorzien wij onze partners van professioneel advies en duurzame oplossingen. Voor de verschillende vertrekken en kamers kan bijvoorbeeld gekozen voor elegante en geruisloze in de wand schuivende deuren.

Hygiëne & Gemak

Hygiëne is op drukbezochte locaties van groot belang. In gebouwen waar voedsel en drank bereid, bediend en genuttigd worden en de sanitaire voorzieningen door meerdere mensen gedeeld worden, is het risico van overdracht van bacteriën groot. Wij hebben speciaal hiervoor slimme, ruimtebesparende en hygiënische oplossingen ontwikkeld, waarbij men kan denken aan contactloze bedieningen, handige sensoren en hygiënisch afgewerkte automaten.
Bovendien kunnen bepaalde ruimten onderhevig zijn aan een hoge vochtigheidsgraad zoals bij een keuken, spoelkeuken, bad, douche, sauna of zwembad. Ook hiervoor ontwikkelen wij passende en duurzame toegangsoplossingen.

Bezoekersstromen & Veiligheid

Buiten de uiterlijke kenmerken zijn onze toegangsoplossingen vooral ook praktisch, makkelijk in gebruik en bediening en bovendien fluisterstil. De bezoekersstromen (People Flow) worden hiermee gereguleerd, waarbij personen ongehinderd het pand kunnen betreden en verlaten. De intelligente geautomatiseerde systemen en sensoren dienen de bezoekers, waardoor onze deuren vrijwel onmerkbaar worden voor het publiek.

Voor noodsituaties hebben wij diverse veiligheidssystemen ontwikkeld die bijdragen aan de veiligheid en bescherming van uw bezoekers, medewerkers en uw pand.

In geval van calamiteiten dienen bezoekers en medewerkers het pand zo snel mogelijk te kunnen verlaten. Dit is te realiseren door bijvoorbeeld het unieke Totale Openingssysteem (TOS). Met dit systeem kunnen de deurvleugels én zijlichten – naast de normale schuivende openingsbeweging – onafhankelijk van de deurpositie 90° in de vluchtrichting worden gezwenkt. De opengeklapte deurvleugels kunnen tevens in de richting van de wand worden geschoven. Hiermee wordt vrijwel de complete breedte en hoogte van de doorgang vrijgegeven. Dit maakt de TOS niet alleen uitermate geschikt als vluchtdeur, maar ook als ideale toegang wanneer er grote objecten verplaatst moeten worden.

Ook in geval van brand kunt u vertrouwen op onze hoogwaardige brand- en rookwerende deuren. Na brandmelding zullen de deuren in de open positie blijven of sluiten (naar wens vooraf in te stellen). Indien de deuren zijn gesloten, zullen de deuren handbediend zijn of, bij aanwezigheid van een slot, vergrendelen. In het laatste geval zijn de deuren te ontgrendelen met een sleutelcontact. Na opening zal de deur automatisch sluiten. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan onze solide 30 minuten of 60 minuten brandwerende schuifdeuren.

Helaas is bescherming tegen inbraak nodig. Hiervoor hebben wij inbraakwerende deuren ontwikkeld, die onder andere voorzien zijn van slagwerend beveiligingsglas, gemodificeerd loopwerk en structurele versterkingen. Kenmerkend is dat de veiligheid verhogende modificaties compleet in het systeem zijn geïntegreerd, waardoor er visueel gezien geen merkbaar verschil is. Hierdoor blijven de stijlvolle eigenschappen en strakke lijnen van het ontwerp behouden.

Bereikbaarheid & Parkeeroplossingen

Ook binnen deze sector zijn goede bereikbaarheid, parkeergelegenheden en soepele doorstroom belangrijke aspecten voor onder andere de gasten, het personeel en de leveranciers. Om de vele bezoekers gecontroleerd toegang te kunnen verlenen, heeft FAAC de perfecte toegangsoplossingen wanneer het gaat om voertuigdoorgangen. Men kan hierbij denken aan automatische slagbomen bij de in- en uitgang van een parkeerterrein/-garage, automatische schuifpoorten, draaipoorten of speedgates bij de leveranciersingang.
Door deze toegangsoplossingen worden ongeregeldheden en opstoppingen voorkomen en een gecontroleerde doorstroom van voertuigen en personen gewaarborgd.

record CURVED Concave
record CURVED Concave
record STA 20
record STA 20
record TSA 20
record TSA 20