Industrie & Laboratoria

Bij industriële bedrijven en laboratoria wordt er te allen tijde gestreefd naar een kwalitatief hoogstaand product of onderzoek. Het gaat vaak om producten en processen die onder strikte omstandigheden ontwikkeld en uitgevoerd worden. Dit vraagt dan ook om ruimtes met toegangsoplossingen die aan strenge criteria dienen te voldoen.

Beveiliging

De toegang tot een fabriek of laboratorium is over het algemeen niet openbaar. Door middel van een beveiligingssluis bij binnenkomst, wordt voorkomen dat onbevoegde personen het gebouw kunnen betreden. Door ingebouwde veiligheidssystemen, wordt het zogeheten piggybacking (meeliften) en tailgating (‘bumperkleven’) voorkomen.
Het toepassen van fysieke toegangscontrole door middel van bijvoorbeeld of snellooppoortjes, kan ook bijdragen aan het reguleren en controleren van de toegang.

Bescherming & Veiligheid

Omdat in deze sector veelal wordt gewerkt met gevaarlijke en ook waardevolle producten, zoals gereedschappen, onderzoeksapparatuur, etc. is het noodzakelijk om bescherming tegen diefstal te bieden. Hiervoor hebben wij inbraakwerende deuren ontwikkeld, die onder andere voorzien zijn van slagwerend beveiligingsglas, gemodificeerd loopwerk en structurele versterkingen. Kenmerkend is dat de veiligheid verhogende modificaties compleet in het systeem zijn geïntegreerd, waardoor er visueel gezien geen verschil merkbaar is. Hierdoor blijven de esthetische eigenschappen en strakke lijnen van het ontwerp behouden.

In geval van brand kunt u vertrouwen op onze hoogwaardige brand- en rookwerende deuren. Na brandmelding zullen de deuren in de open positie blijven of sluiten (naar wens vooraf in te stellen). Indien de deuren zijn gesloten, zullen de deuren handbediend zijn of, bij aanwezigheid van een slot, vergrendelen. In het laatste geval zijn de deuren te ontgrendelen met een sleutelcontact. Na opening zal de deur automatisch sluiten. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan onze solide 30 minuten of 60 minuten brandwerende schuifdeuren.

Voor noodsituaties hebben wij diverse veiligheidssystemen ontwikkeld die bijdragen aan de veiligheid en bescherming van uw personeel en uw pand. Dit ter bevordering van een veilige vluchtweg.

 

Temperatuur, Isolatie & Vocht

In situaties waar een groot temperatuurverschil merkbaar is tussen diverse ruimtes, kan onze schuifdeursysteem met warmte-isolerende eigenschappen toegepast worden. Dit systeem kan als een binnendeur en/of buitendeur toegepast worden en is daarmee niet alleen geschikt om gebouwen te isoleren, maar ook om toegangen binnen gebouwen in verwarmde of gekoelde ruimtes thermisch af te sluiten.

Zo zijn er ook ruimtes die vragen om een geluidsdichte afwerking. Denk hierbij aan werkruimtes waarin veel gebruik wordt gemaakt van machines en gereedschappen, zoals zaagtafels of lasapparatuur. Door voor een geluiddempende automatische deur van FAAC te kiezen, creëert u een ruimte waarbij geluidsoverlast geen rol meer speelt.

Voor ruimtes waar het vochtgehalte hoog is, hebben wij de unieke, krachtige en waterdichte state-of-the-art schuifdeuraandrijving (IP67) ontwikkeld. De componenten van deze aandrijving zijn verwerkt in een roestvrijstalen behuizing en speciale waterdichte afsluitingen. Dit zorgt er voor dat de motor en besturing nooit in aanraking kunnen komen met vocht of water.

Hygiëne is in laboratoria zeer cruciaal daar bijvoorbeeld vervuiling, bacteriën, stof, etc. een zeer negatieve uitwerking kan hebben op het onderzoek. Wij hebben speciaal hiervoor slimme, beschermende en hygiënische oplossingen ontwikkeld. Men kan hierbij denken aan contactloze bedieningen, handige sensoren, hygiënische en hermetische (af)sluitende deuren.
Daarnaast is bescherming tegen elektronen-, röntgen- en gammastraling mogelijk door de toepassing van deuren met loodinleg in het hele deurblad, de binnenzijde van de omrandingsprofielen en de kozijnen. De straling blijft hierdoor beperkt tot de betreffende ruimte.

Met onze breed inzetbare zelfsluitende snelloopdeuren creëert u een scheiding in bijvoorbeeld opslagruimten. De hoge openings- en sluitsnelheden leiden tot korte openingstijden en tot minimale wachttijden voor de deuren wat resulteert in tijdswinst voor uw bedrijf. De snelloopdeur is ook uitstekend geschikt als geluidsafscherming aan het sectoreinde van lopende banden. Door de fotocellijst welke in de zijrails is geïntegreerd worden personen en voorwerpen in de doorgang betrouwbaar gedetecteerd, waardoor de sluiting van de snelloopdeur onmiddellijk wordt verhinderd. Daarnaast is voor botsingen door ondeskundig gebruik van bijvoorbeeld heftrucks het anti-crash-system (RACS) ontwikkeld. Vanaf een vastgelegde mechanische inwerking op de snelloopdeur glijdt het doek bij een botsing uit de geleiderails. De snelloopdeur kan daarna verder geopend worden en zal bij de volgende sluiting automatisch weer terug in de geleiderails lopen, onafhankelijk vanuit welke richting de botsing ontstaat.

Bereikbaarheid & Parkeeroplossingen

Bij industriële bedrijven en laboratoria is er vaak sprake van een grote doorstroom van (vracht)auto’s. Ook hiervoor heeft FAAC de perfecte toegangsoplossingen wanneer het gaat om voertuigdoorgangen. Men kan hierbij denken aan automatische slagbomen bij de in- en uitgang van een parkeerterrein/-garage. Of aan een automatische schuifpoort, draaipoort of speedgate bij de leveranciersingang.

Door deze toegangsoplossingen ontstaat er een gecontroleerde doorstroom van voertuigen, zonder dat er ongeregeldheden kunnen ontstaan.

Magnetic mWing
Magnetic mWing
record SAFECORD RC 2
record SAFECORD RC 2
record SPEEDCORD
record SPEEDCORD