Kantoren

De laatste decennia zijn onze manier van werken en daarmee ook onze werkplekken ingrijpend veranderd. Flexplekken zijn bijvoorbeeld populair. Er wordt meer met natuurlijk licht, klimaatbeheersing en de inrichting rekening gehouden om een gezonde en bevorderlijke werkomgeving te creëren. Bedrijven delen vaak ook het gebouw met andere bedrijven en instanties.

Vormgeving & Uitstraling

Zoals bij elk gebouw hebben ook kantoren zowel optische als functionele functies. Elk bedrijf heeft zijn eigen huisstijl en de daarbij behorende inrichting en vormgeving van haar vastgoed, wat mede bijdraagt aan haar imago.

Door ons brede portfolio, praktische en vooral doordachte opties en het strakke ontwerp van onze toegangsoplossingen zijn zij overal toepasbaar en een aanvulling op de esthetiek én functionaliteit van elk gebouw.

Toegangscontrole & Persoonsbegeleiding

Zoals beschreven kunnen per gebouw en bedrijf uiteenlopende elementen van belang zijn. De diverse toegangsoplossingen begeleiden de bezoekersstromen in, uit en door het gebouw. Door middel van fysieke toegangscontrole in de vorm van bijvoorbeeld poortjes, tourniquets (draaikruizen) en toegangspasjes kunnen personeel en bezoekers van verschillende bedrijven, afhankelijk van hun bevoegdheden, gescheiden worden en naar de beoogde ruimten begeleid worden.
Onze toegangsoplossingen zijn rolstoeltoegankelijk en daarmee geschikt voor mindervaliden.

 

Veiligheid & Bescherming

Voor noodsituaties hebben wij diverse veiligheidssystemen ontwikkeld die bijdragen aan de veiligheid en bescherming van uw bezoekers, medewerkers en uw pand.

In geval van calamiteiten dienen bezoekers en medewerkers het pand zo snel mogelijk te kunnen verlaten. Dit is te realiseren door bijvoorbeeld het unieke Totale Openingssysteem (TOS). Met dit systeem kunnen de deurvleugels én zijlichten – naast de normale schuivende openingsbeweging – onafhankelijk van de deurpositie 90° in de vluchtrichting worden gezwenkt. De opengeklapte deurvleugels kunnen tevens in de richting van de wand worden geschoven. Hiermee wordt vrijwel de complete breedte en hoogte van de doorgang vrijgegeven. Dit maakt de TOS niet alleen uitermate geschikt als vluchtdeur, maar ook als ideale toegang wanneer er grote objecten verplaatst moeten worden.

Ook bij brand kunt u vertrouwen op onze hoogwaardige brand- en rookwerende deuren. Na brandmelding zullen de deuren in de open positie blijven of sluiten (naar wens vooraf in te stellen). Indien de deuren zijn gesloten, zullen de deuren handbediend zijn of, bij aanwezigheid van een slot, vergrendelen. In het laatste geval zijn de deuren te ontgrendelen met een sleutelcontact. Na opening zal de deur automatisch sluiten.
Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan onze solide 30 minuten of 60 minuten brandwerende schuifdeuren.

Helaas is bescherming tegen inbraak nodig. Hiervoor hebben wij inbraakwerende deuren ontwikkeld, die onder andere voorzien zijn van slagwerend beveiligingsglas, gemodificeerd loopwerk en structurele versterkingen. Kenmerkend is dat de veiligheid verhogende modificaties compleet in het systeem zijn geïntegreerd, waardoor er visueel gezien geen verschil merkbaar is. Hierdoor blijven de stijlvolle eigenschappen en strakke lijnen van het ontwerp behouden.

Hygiëne & Gemak

Hygiëne is op drukbezochte locaties van groot belang. In gebouwen waar voedsel en drank bereid, bediend en/of genuttigd worden en de sanitaire voorzieningen door meerdere mensen gedeeld worden is het risico van overdracht van bacteriën groot. Wij hebben speciaal hiervoor slimme, ruimtebesparende en hygiënische oplossingen ontwikkeld, waarbij men kan denken aan contactloze bedieningen, handige sensoren en hygiënisch afgewerkte deurautomaten.

Klimaatbeheersing & Energiebesparing

Naast dat onze deurautomaten feilloos werken, een lange levensduur hebben en onderhoudsarm zijn, zijn zij ook de zuinigste in de branche! Bovendien is een geautomatiseerd deursysteem van zeer grote invloed op de klimaatbeheersing van het gebouw. Met goed ingestelde automatische deuren bespaart u aanzienlijk op uw energiekosten (stook- en koelkosten). Dit past in het milieubewust ondernemen van nu en is bovendien snel terugverdiend.  Naast het kostenbesparende kenmerk creëert u ook een constante en aangename temperatuur en is het verlies van geconditioneerde binnenlucht minimaal.

Bereikbaarheid & Parkeeroplossingen

Ook binnen deze sector zijn goede bereikbaarheid, parkeergelegenheden en soepele doorstroom belangrijke aspecten voor onder andere de gasten, het personeel en de leveranciers. Om de vele bezoekers gecontroleerd toegang te kunnen verlenen, heeft FAAC de perfecte toegangsoplossingen wanneer het gaat om voertuigdoorgangen. Men kan hierbij denken aan automatische slagbomen bij de in- en uitgang van een parkeerterrein/-garage en automatische schuifpoorten, draaipoorten of speedgates bij de leveranciersingang.
Door deze toegangsoplossingen worden ongeregeldheden en opstoppingen voorkomen en een gecontroleerde doorstroom van voertuigen en personen gewaarborgd.

record STA 20
record STA 20
Magnetic mTripod
Magnetic mTripod
record TSA 20
record TSA 20