Luchthavens

Op vliegvelden worden er bijzonder hoge eisen gesteld aan de in- en uitgangen, maar ook aan de toegangen binnen in het pand. Zeker wanneer de bezoekersstroom dagelijks hoge aantallen betreft, is een gereguleerde en gecontroleerde toegang van groot belang. Het toepassen van de juiste toegangsoplossingen is essentieel voor het creëren van een veilige omgeving en zorgt voor een positieve beleving en ervaring van een bezoeker.

Bereikbaarheid & Parkeeroplossingen

Binnen deze sector zijn goede bereikbaarheid, parkeergelegenheden en soepele doorstroom essentiële aspecten voor de bezoekers, personeel en leveranciers. Om een gecontroleerde toegang te kunnen verlenen, heeft FAAC de perfecte toegangsoplossingen wanneer het gaat om voertuigdoorgangen. Men kan hierbij denken aan automatische slagbomen bij de in- en uitgang van een parkeerterrein/-garage. Of aan automatische schuifpoorten, draaipoorten of speedgates bij de leveranciersingang.

Door deze toegangsoplossingen worden ongeregeldheden en opstoppingen voorkomen en een gecontroleerde doorstroom van voertuigen en personen gewaarborgd.

 

Doorstroomcapaciteit

Luchthavens zijn 24 uur per dag, 365 dagen per jaar geopend en worden altijd druk bezocht door mensen die op vakantie gaan, mensen die op zakenreis gaan of door mensen die op de luchthaven werkzaam zijn. Gezien het dagelijkse hoge aantal bezoekers is het belangrijk dat de doorstroom bij de in- en uitgangen soepel verloopt. Met een esthetisch vormgegeven en gebruiksvriendelijke tourniquet, ook wel carrouseldeuren of draaideuren genoemd, wordt er een grote doorgang gecreëerd. Opstoppingen of wachtrijen worden hiermee voorkomen. Een tourniquet is in diverse uitvoeringen beschikbaar, bijvoorbeeld in een volglazen uitvoering of een uitvoering met vitrines. Voor elk gebouw is er een oplossing die past binnen de uitstraling van het gebouw.

Beveiliging & Bescherming

Luchthavens hebben diverse ruimtes die strikt toegankelijk zijn voor personeel of voor bezoekers met een geldig toegangsbewijs (vliegticket, visum, reisdocument, etc.). Om deze ruimtes te beschermen tegen onbevoegde personen met verkeerde bedoelingen, kan er een beveiligingssluis toegepast worden. Deze modulair opgebouwde beveiligingssluis kan door ingebouwde veiligheidssystemen het zogeheten piggybacking (‘meeliften’) en tailgating (‘bumperkleven’) voorkomen.

Om diverse ruimtes tegen diefstal te beschermen, hebben wij inbraakwerende deuren ontwikkeld, die onder andere voorzien zijn van slagwerend beveiligingsglas, gemodificeerd loopwerk en structurele versterkingen. Kenmerkend is dat de veiligheid verhogende modificaties compleet in het systeem zijn geïntegreerd, waardoor er visueel geen verschil merkbaar is. De esthetische eigenschappen en strakke lijnen van het ontwerp blijven hierdoor behouden.

Om in geval van calamiteiten de veiligheid van uw bezoekers en personeel te kunnen waarborgen, hebben wij diverse veiligheidssystemen ontwikkeld.

Middels onze unieke Totale Openingssysteem (TOS) kunnen aanwezigen door een veilige vluchtweg op een gecontroleerde wijze het pand verlaten. Hierbij kunnen de schuifdeuren én zijlichten – naast de normale schuivende beweging – onafhankelijk van de deurpositie 90° in de vluchtrichting gezwenkt worden. De opengeklapte deurvleugels kunnen tevens in de richting van de wand worden geschoven, waardoor de complete breedte en hoogte van de doorgang wordt vrijgegeven.

Bij brand kunt u vertrouwen op onze hoogwaardige brand- en rookwerende deuren. Na brandmelding zullen de deuren in de open positie blijven of sluiten (naar wens vooraf in te stellen). Indien de deuren zijn gesloten, zullen de deuren handbediend zijn of, bij aanwezigheid van een slot, vergrendelen. In het laatste geval zijn de deuren te ontgrendelen met een sleutelcontact. Na opening zal de deur automatisch sluiten.
Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan onze solide 30 minuten of 60 minuten brandwerende schuifdeuren.

Hygiëne & Gemak

Door de vele bezoekers en personeel op een luchthaven is de kans op overdraging van bacteriën en ziektekiemen groot. Vooral daar waar de sanitaire voorzieningen door meerdere mensen gedeeld worden. Wij hebben speciaal hiervoor slimme, ruimtebesparende en hygiënische oplossingen ontwikkeld. Men kan hierbij denken aan contactloze bedieningen, handige sensoren, hygiënisch en hermetisch (af)sluitende deuren.

record FlipFlow TWIN
record FlipFlow TWIN
record DFA 127 FULL POWER
record DFA 127 FULL POWER
Magnetic mTripod
Magnetic mTripod