Onderwijs

Net als kantoorgebouwen kenmerken onderwijsfaciliteiten zich door een hoge People Flow (bezoekersstroom). Daarbij is het gebouw onder andere onderhevig aan piekdrukte waardoor het van belang is dat de toegangsoplossingen in korte tijd en op een veilige manier grote persoonsstromen kunnen leiden.

Toegangscontrole & Regulering

Voor de veiligheid van personen en het algemene gebouwbeheer kunnen onderwijsfaciliteiten kiezen voor toegangscontrolerende systemen in de vorm van bijvoorbeeld draaikruizen en toegangspoorten. Men kan ook kiezen voor een presentiesysteem voor een actueel aanwezigheidsprogramma wat tevens de veiligheid van alle aanwezigen verhoogt.

 

Leefklimaat & Leeromgeving

Onderwijsinstellingen zetten meerdere middelen in om een gezond leefklimaat te creëren voor hun studenten en leerlingen. Door een bevorderlijke leeromgeving in te richten worden de prestaties en lerend vermogen positief beïnvloed.

Actuele studies tonen aan dat het juiste licht en het hebben van een uitzicht een positieve werking hebben op het leervermogen. Voor het onderwijs wil dit zeggen dat de verlichting moet voldoen aan hoge eisen op het gebied van visuele ergonomie, het welbehagen van de leerlingen en onderwijzend personeel. Om die reden kiest men voor de esthetisch vormgegeven deuren van FAAC, die zich kenmerken door een grote lichtdoorlatendheid vanwege het veelvuldig gebruik van glas in combinatie met zeer slanke deurstijlen.

Om de negatieve invloeden van stof, tocht, kou en warmte te weren is een juiste keuze van geautomatiseerde deursystemen onontbeerlijk. Wij hebben diverse oplossingen die over een hoge isolatiewaarde beschikken en daarmee flink bijdragen aan zowel de klimaatbeheersing als besparing op energiekosten. Om de ruimten binnen het gebouw tochtvrij te maken kan men bijvoorbeeld kiezen voor carrouseldeuren (tourniquets) of tochtsluizen.
Bovendien is de reductie van achtergrondgeluid en in het bijzonder bij bibliotheken, studie- en toetsruimten geen overbodige luxe voor een onderwijsinstelling.

Duurzaam & Veilig

Deuren in scholen, universiteiten en andere onderwijsinstellingen kenmerken zich door het hoge aantal gebruikers en worden zodoende zeer frequent en intensief belast. Onze partners bouwen allemaal op onze krachtige, slimme en veilige systemen. Ondanks de kracht van onze deuropeners, die nodig is om zware deuren dag in dag uit soepel te openen en sluiten, zijn zij de energiezuinigste in de markt en bovendien zeer veilig! Dit is te danken aan het ingenieuze veiligheidssysteem in combinatie met slimme sensoren en doordachte programmering.

Voor noodsituaties hebben wij diverse veiligheidssystemen ontwikkeld die bijdragen aan de veiligheid en bescherming van alle aanwezigen en uw pand.

In geval van calamiteiten dienen bezoekers en medewerkers het pand zo snel mogelijk te kunnen verlaten. Dit is te realiseren door bijvoorbeeld het unieke Totale Openingssysteem (TOS). Met dit systeem kunnen de deurvleugels én zijlichten – naast de normale schuivende openingsbeweging – onafhankelijk van de deurpositie 90° in de vluchtrichting worden gezwenkt. De opengeklapte deurvleugels kunnen tevens in de richting van de wand worden geschoven. Hiermee wordt vrijwel de complete breedte en hoogte van de doorgang vrijgegeven. Dit maakt de TOS niet alleen uitermate geschikt als vluchtdeur, maar ook als ideale toegang wanneer er grote objecten verplaatst moeten worden.

In geval van brand kunt u vertrouwen op onze hoogwaardige brand- en rookwerende deuren. Na brandmelding zullen de deuren in de open positie blijven of sluiten (naar wens vooraf in te stellen). Indien de deuren zijn gesloten, zullen de deuren handbediend zijn of, bij aanwezigheid van een slot, vergrendelen. In het laatste geval zijn de deuren te ontgrendelen met een sleutelcontact. Na opening zal de deur automatisch sluiten. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan onze solide 30 minuten of 60 minuten brandwerende schuifdeuren.

Helaas is bescherming tegen inbraak nodig. Hiervoor hebben wij inbraakwerende deuren ontwikkeld, die onder andere voorzien zijn van slagwerend beveiligingsglas, gemodificeerd loopwerk en structurele versterkingen. Kenmerkend is dat de veiligheid verhogende modificaties compleet in het systeem zijn geïntegreerd, waardoor er visueel gezien geen verschil zichtbaar is. Hierdoor blijven de stijlvolle eigenschappen en strakke lijnen van het ontwerp behouden.

Bereikbaarheid & Parkeeroplossingen

Ook binnen deze sector zijn goede bereikbaarheid, parkeergelegenheden en soepele doorstroom belangrijke aspecten voor onder andere de leerlingen, personeel en leveranciers. Om de vele bezoekers gecontroleerd toegang te kunnen verlenen, heeft FAAC de perfecte toegangsoplossingen wanneer het gaat om voertuigdoorgangen. Men kan hierbij denken aan automatische slagbomen bij de in- en uitgang van een parkeerterrein/-garage. Of aan automatische schuifpoorten, draaipoorten of speedgates bij de leveranciersingang.
Door deze toegangsoplossingen worden ongeregeldheden en opstoppingen voorkomen en een gecontroleerde doorstroom van voertuigen en personen gewaarborgd.

record DFA 127 FULL POWER
record DFA 127 FULL POWER
record TOS
record TOS
record CURVED Standard 180 / 360
record CURVED Standard 180 / 360