Recreatie & Vrije Tijd

De bedrijven en organisaties binnen de branche voor recreatie en vrije tijd zijn zeer divers. Wel zijn binnen deze sector de elementen sfeer, uitstraling en beleving prominent aanwezig, waarbij de klant te allen tijde centraal staat.

Het publieksverkeer, in sommige takken massaal en in andere meer richting het intieme, wordt toegang verschaft tot het terrein en de bebouwing. Een goede gastheer heeft een uitnodigend entree en gebouw, waar de gasten zich onbelemmerd en op veilige wijze kunnen verplaatsen.

Vormgeving & Materiaal

Wij ontwerpen en ontwikkelen deuren en poorten in alle soorten en maten; van volledig transparante tourniquets (carrouseldeuren) tot zeer minimalistische en ranke, doch solide telescopische schuifdeuren. Onze oplossingen zijn precies zoals onze partners deze wensen: van onopvallend, klassiek en opgaand in het geheel, tot zeer strakke, moderne en luxueuze eyecatchers. Zij kenmerken zich door hun stijvolle design, doordacht ontwerp en hun welgevormde bedieningselementen.

De toegangsoplossingen kunnen in alle mogelijke materialen, kleuren en afwerkingen vervaardigd worden. Voor de stijlen en overkappingen kan gekozen worden voor aluminium, staal, rvs look, alle RAL kleuren, alle Sikkens kleuren, poedercoating in alle kleuren en nog veel meer.

 

Bereikbaarheid & Parkeeroplossingen

Ook binnen deze sector zijn goede bereikbaarheid, parkeergelegenheden en soepele doorstroom belangrijke aspecten voor onder andere de gasten, het personeel en de leveranciers. Om de vele bezoekers gecontroleerd toegang te kunnen verlenen, heeft FAAC de perfecte toegangsoplossingen wanneer het gaat om voertuigdoorgangen. Men kan hierbij denken aan automatische slagbomen bij de in- en uitgang van een parkeerterrein/-garage. Of aan automatische schuifpoorten, draaipoorten of speedgates bij de leveranciersingang. Door deze toegangsoplossingen worden ongeregeldheden en opstoppingen voorkomen en een gecontroleerde doorstroom van voertuigen en personen gewaarborgd.

Speciale Eigenschappen

Uiteenlopende bedrijven hebben uiteenlopende gebruiken en vereisen passende oplossingen. Voor een bioscoopzaal bijvoorbeeld, is het belangrijk dat de deuren geluiddempend, fluisterstil en licht ondoorlatend zijn. Deze geluiddempende deuren zijn uiteraard ook zeer geschikt voor de muziekindustrie, entertainmentindustrie en uitgaansgelegenheden.

Toegangen tot recreatieparken worden vaak gekenmerkt door gebruik van duurzame persoonscontrolerende toegangssystemen. Voor een attractiepark of dierentuin dienen bijvoorbeeld de tourniquets, draaipoorten of toegangspoortjes bestand te zijn tegen extreem hoge bezoekersstromen. Hetzelfde geldt voor stadions en hallen bij grote sport evenementen of ander soort vermaak. Hier speelt helaas vandalisme ook een grote rol, maar ook daarvoor hebben wij robuuste oplossingen die ondanks hun duurzaamheid hun ranke ontwerp niet verliezen.

Uiteraard zijn deze ook, voor de vele druk bezochte sport- en fitnesscentra die ons land tegenwoordig rijk is, beschikbaar in diverse varianten, maten en ontwerpen.

Voor zwembaden, waterparken of andere gelegenheden waar deuren in contact komen met vocht en water hebben wij unieke waterdichte aandrijvingen en deuren ontwikkeld.

Beveiliging & Veiligheid

Voor noodsituaties hebben wij diverse veiligheidssystemen ontwikkeld die bijdragen aan de veiligheid en bescherming van uw bezoekers, medewerkers en uw pand.

In geval van calamiteiten dienen bezoekers en medewerkers het pand zo snel mogelijk te kunnen verlaten. Dit is te realiseren door bijvoorbeeld het unieke Totale Openingssysteem (TOS). Met dit systeem kunnen de deurvleugels én zijlichten – naast de normale schuivende openingsbeweging – onafhankelijk van de deurpositie 90° in de vluchtrichting worden gezwenkt. De opengeklapte deurvleugels kunnen tevens in de richting van de wand worden geschoven. Hiermee wordt vrijwel de complete breedte en hoogte van de doorgang vrijgegeven. Dit maakt de TOS niet alleen uitermate geschikt als vluchtdeur, maar ook als ideale toegang wanneer er grote objecten verplaatst moeten worden.

Bij brand kunt u vertrouwen op onze hoogwaardige brand- en rookwerende deuren. Na brandmelding zullen de deuren in de open positie blijven of sluiten (naar wens vooraf in te stellen). Indien de deuren zijn gesloten, zullen de deuren handbediend zijn of, bij aanwezigheid van een slot, vergrendelen. In het laatste geval zijn de deuren te ontgrendelen met een sleutelcontact. Na opening zal de deur automatisch sluiten.
Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan onze solide 30 minuten of 60 minuten brandwerende schuifdeuren.

Helaas is bescherming tegen inbraak een noodzaak. Hiervoor hebben wij inbraakwerende deuren ontwikkeld, die onder andere voorzien zijn van slagwerend beveiligingsglas, gemodificeerd loopwerk en structurele versterkingen. Kenmerkend is dat de veiligheid verhogende modificaties compleet in het systeem zijn geïntegreerd, waardoor er visueel gezien geen verschil merkbaar is. Hierdoor blijven de stijlvolle eigenschappen en strakke lijnen van het ontwerp behouden.

record TSA 20
record TSA 20
Magnetic mTripod
Magnetic mTripod
Magnetic mSwing
Magnetic mSwing