Retail

Als geen ander weten wij hoe elementair de uitstraling van uw pand is en wat voor invloed dat heeft op uw bezoekers en passanten. De ideale entree past in het complete architectonische plaatje en complementeert het ontwerp van uw pand, maar dient tegelijkertijd – op functioneel gebied – onmerkbaar voor de bezoeker te zijn.

Uiterlijk & Karakter

Om de ontvankelijkheid van gebouwen te vergroten, kiest men tegenwoordig steeds vaker voor maximaal transparante en open toegangsoplossingen met minimale stijlen en profielen. Op deze manier kunnen passanten makkelijk naar binnen kijken en extra geprikkeld worden, waarbij het interieur onderdeel van de externe uitstraling wordt. Bovendien krijgt natuurlijk licht meer de ruimte, wat ook een bijdrage levert aan het open en gastvrije karakter van de toegang en locatie.

Wanneer het exterieur en het interieur van uw pand elkaar versterken ontstaat een synergetisch effect die bijdraagt aan een gastvrije uitstraling en een positieve beleving van de bezoekers. Om die reden zijn onze maatoplossingen in uiteenlopende uitvoeringen en afwerkingen verkrijgbaar en geschikt voor alle bouwstijlen. Van de klassiek historische tot de modernistische architectuur, wij komen samen met onze partners altijd tot doordachte en passende oplossingen.

Comfort & Veiligheid

Buiten de uiterlijke kenmerken zijn onze toegangsoplossingen vooral ook praktisch, makkelijk in gebruik en bediening en bovendien fluisterstil. De bezoekersstromen (People Flow) worden hiermee gereguleerd, waarbij personen ongehinderd het pand kunnen betreden en verlaten. De intelligente geautomatiseerde systemen en sensoren dienen de bezoekers, waardoor onze deuren vrijwel onmerkbaar worden voor het publiek.

Voor noodsituaties hebben wij diverse veiligheidssystemen ontwikkeld die bijdragen aan de veiligheid en bescherming van uw bezoekers, medewerkers en uw pand.

In geval van calamiteiten dienen bezoekers en medewerkers het pand zo snel mogelijk te kunnen verlaten. Dit is te realiseren door bijvoorbeeld het unieke Totale Openingssysteem (TOS). Met dit systeem kunnen de deurvleugels én zijlichten – naast de normale schuivende openingsbeweging – onafhankelijk van de deurpositie 90° in de vluchtrichting worden gezwenkt. De opengeklapte deurvleugels kunnen tevens in de richting van de wand worden geschoven. Hiermee wordt vrijwel de complete breedte en hoogte van de doorgang vrijgegeven. Dit maakt de TOS niet alleen uitermate geschikt als vluchtdeur, maar ook als ideale toegang wanneer er grote objecten verplaatst moeten worden. Een ideale tijd- en kostenbesparende, maar ook service verhogende oplossing voor bijvoorbeeld een autodealer.

In geval van brand kunt u vertrouwen op onze hoogwaardige brand en rookwerende deuren. Na brandmelding zullen de deuren in de open positie blijven of sluiten (naar wens vooraf in te stellen). Indien de deuren zijn gesloten, zullen de deuren handbediend zijn of, bij aanwezigheid van een slot, vergrendelen. In het laatste geval zijn de deuren te ontgrendelen met een sleutelcontact. Na opening zal de deur automatisch sluiten. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan onze solide 30 minuten of 60 minuten brandwerende schuifdeuren.

Helaas is het ook nodig om winkels te beschermen tegen inbraak. Hiervoor hebben wij inbraakwerende deuren ontwikkeld, die onder andere voorzien zijn van slagwerend beveiligingsglas, gemodificeerd loopwerk en structurele versterkingen. Kenmerkend is dat de veiligheid verhogende modificaties compleet in het systeem zijn geïntegreerd, waardoor er visueel gezien geen verschil merkbaar is.

Duurzaam & Zuinig

Naast dat onze deurautomaten feilloos werken, een lange levensduur hebben en onderhoudsarm zijn, zijn zij ook de zuinigste in de branche! Bovendien heeft een geautomatiseerde deursysteem een enorme invloed op de klimaatbeheersing van het gebouw. U bespaart op jaarbasis al gauw duizenden euro’s aan energiekosten (stook- en koelkosten). Dit past in het milieubewust ondernemen van deze tijd en kan bovendien heel snel worden terugverdiend.

record THERMCORD RC 2 / RC- 3
record THERMCORD RC 2 / RC- 3
record SAFECORD RC 2
record SAFECORD RC 2
record TSA 20
record TSA 20