Scheepvaart

Luxe jachten, grootse cruiseschepen, robuuste vrachtschepen, etc. worden veelal blootgesteld aan vocht, zoals zeewater en regen. Toegangsoplossingen in deze sector dienen daarom aan unieke en speciale eisen te voldoen.

Waterdichte oplossingen

FAAC heeft unieke, krachtige en waterdichte state-of-the-art motoren ontwikkeld, welke speciaal ontworpen zijn voor toepassingen in ruimtes met een hoog vochtgehalte. Deze nieuwste generatie aandrijving is uitermate geschikt voor de jachtbouw, cruiseschepen, kassenbouw, etc. Door de verschillende uitvoeringen van dit type aandrijving (lineair, telescopisch, enkelvleugelig, dubbelvleugelig), is deze zeer flexibel en breed inzetbaar. Met de voor FAAC typische fluisterstille werking en betrouwbare kwaliteit behoren wij met onze innovatieve FAAC oplossingen tot de top van de markt.

De componenten van deze aandrijvingen zijn verwerkt in roestvrijstalen behuizingen en speciale waterdichte afsluitingen. Dit zorgt er voor dat de motor en besturing nooit in aanraking kunnen komen met vocht of water en er dus ook voor zorgt dat roestvorming niet mogelijk is.
Een geïntegreerde remmagneet zorgt ervoor dat de motor in een open- en dichtstand blokkeert. Hiermee wordt het spontaan openschuiven van de deuren bij ‘onbedoelde’ bewegingen van buitenaf voorkomen. Deze situatie is bijvoorbeeld denkbaar tijdens zee deiningen.

 

Speciale eigenschappen

De toegang tot bijvoorbeeld een cruiseschip dient geschikt te zijn voor een grote bezoekersstroom. Vooral bij het inchecken dient de bezoekersstroming gereguleerd en gecontroleerd te worden. Het toepassen van fysieke toegangscontrole door middel van bijvoorbeeld driepoottourniquets of snellooppoortjes, kan hieraan bijdragen.

Het weer op zee is vaak onstuimig en kouder dan op het land. Er kan dan een merkbaar temperatuurverschil zijn in de buiten en binnen situatie. In dit soort situaties of in andere situaties waar een groot temperatuurverschil merkbaar is tussen diverse ruimtes, kan ons schuifdeursysteem met warmte-isolerende eigenschappen toegepast worden. Dit systeem kan als een binnendeur en/of buitendeur toegepast worden en is daarmee niet alleen geschikt om gebouwen te isoleren, maar ook om toegangen binnen gebouwen in verwarmde of gekoelde ruimtes thermisch af te sluiten.

Ook voor de toegangsoplossingen in de haven kunnen wij naast onze standaard draaideuren en schuifdeuren, een toegangsoplossing aanbieden met andere speciale eigenschappen. Denk hierbij aan onze inbraakwerende deuren die onder andere voorzien zijn van slagwerend beveiligingsglas, gemodificeerd loopwerk en structurele versterkingen. Kenmerkend is dat de veiligheid verhogende modificaties compleet in het systeem zijn geïntegreerd, waardoor er visueel gezien geen verschil merkbaar is. Hierdoor blijven de stijlvolle eigenschappen en strakke lijnen van het ontwerp behouden.

In geval van brand kunt u vertrouwen op onze hoogwaardige brand- en rookwerende deuren. Na brandmelding zullen de deuren in de open positie blijven of sluiten (naar wens vooraf in te stellen). Indien de deuren zijn gesloten, zullen de deuren handbediend zijn of, bij aanwezigheid van een slot, vergrendelen. In het laatste geval zijn de deuren te ontgrendelen met een sleutelcontact. Na opening zal de deur automatisch sluiten. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan onze solide 30 minuten of 60 minuten brandwerende schuifdeuren.

Voor noodsituaties hebben wij diverse veiligheidssystemen ontwikkeld die bijdragen aan de veiligheid en bescherming van uw personeel en uw pand. Dit ter bevordering van een veilige vluchtweg.

record TSA 22
record TSA 22
record STA 22
record STA 22
record STA 20 IP67
record STA 20 IP67