Woongelegenheid

Ook binnen deze sector zijn wij alom vertegenwoordigd. Wij ontwikkelen uiteenlopende maatwerk toegangsoplossingen voor alle soorten woongebouwen en bijbehorende terreinen. Of het nu een vrijstaand huis, villa, landhuis, rijtjeshuis (tussenwoning), appartement, studio, woonflat, seniorenwoning, wooncomplex of VvE (Vereniging van Eigenaren) is; wij zorgen voor functioneel betrouwbare en visueel bijpassende of zelfs verrijkende automatische deuren en poorten.

Van slanke, geruisloze in de wand schuivende deuren – met onzichtbare aandrijvingen – in een luxe villa tot de bekende geautomatiseerde en gecontroleerde solide toegangen tot woongebouwen en terreinen, niets is ons onbekend.

Luxe & Gemak

Thuis wil men zich kunnen ontspannen en genieten van de geborgenheid, veiligheid, warmte en sfeer. Het huis van de toekomst kenmerkt zich door geautomatiseerde duurzame, ruimtebesparende en intelligente oplossingen. Vaak zijn deze onzichtbaar weggewerkt of wordt er juist gekozen voor de indrukwekkende esthetische eigenschappen. ‘Gemak dient de mens’ en ‘het oog wil ook wat’ klinken misschien cliché, maar zijn wel exact van toepassing op onze woonbehoeften. Door zaken slim te automatiseren, gebruik te maken van intelligente sensoren en voor mooie materiaalcombinaties te kiezen, stijgt het wooncomfort van uw woning.

 

Zelfredzaamheid & Zelfstandigheid

De vraag naar oplossingen die bijdragen aan een langere zelfredzaamheid stijgt enorm. Ouderen en/of mindervaliden willen het liefst zelfstandig kunnen wonen. Doordat men vanuit de staat minder middelen beschikbaar stelt voor de gezondheids- en mantelzorg aan huis, zoekt men naar alternatieven die kunnen bijdragen aan het langer zelfstandig kunnen wonen. De vraag naar aangepaste leefomgevingen voor senioren en mindervaliden is hierdoor de laatste jaren continu gestegen. De gemeente geeft ondersteuning thuis via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Officieel heet deze wet Wmo 2015. Door middel van onze expertise, ervaring en brede portfolio dragen wij op tal van manieren bij aan de vervulling van deze behoefte.

Veiligheid & Bescherming

De automatische oplossingen kunnen op diverse wijze ingezet worden om de bescherming tegen brand, rook en kwaadwillenden te verbeteren. Ook wordt in het ontwerp van onze systemen rekening gehouden met de veiligheid van de gebruikers, waardoor beknellingen of andere ongelukken worden voorkomen.

Safe rooms’ – ook wel ‘Panic rooms’ genoemd – zijn de laatste jaren flink in populariteit gestegen. Dit concept is overgewaaid uit de Verenigde Staten en is te omschrijven als een veilige ruimte waar men zich kan terugtrekken in het geval van gevaar. Deze ruimte is vaak voorzien van de benodigde communicatiekanalen om zo alarm te kunnen slaan en contact te behouden met de buitenwereld. Door gebruik van stevige beveiligingsdeuren die vergrendeld worden middels meer-puntsluitingen (massieve pinnen) kunnen delen van het huis worden afgesloten. Deze deuren zien eruit als normale deuren, maar zijn van binnen voorzien van een stalen binnenwerk en stalen kozijn waardoor ze ondoordringbaar worden voor ongewenst bezoek.

Wooncomplexen & Flatgebouwen

Voor de verschillende toegangen van wooncomplexen, zoals de toegang naar de hal en de toegangen naar de galerijen en verschillende verdiepingen, biedt FAAC robuuste en storingsarme automatische deuren. Deze deuren zijn geschikt voor miljoenen openingscycli en daarmee de ideale oplossing voor druk bezochte galerijen. Door deze geautomatiseerde toegangsoplossingen is binnenklimaat beter beheersbaar en zorgt deze energie-efficiëntie voor een lagere jaarlijkse warmte- en koelbehoefte. Om deze redenen zijn onze toegangsoplossingen zeer populair bij architecten, woningbouwbedrijven, Verenigingen van Eigenaren (VvE) en woningbouwcoöperaties.

Hekken & Poorten

Goede bereikbaarheid, privacy, veiligheid, parkeergelegenheid en soepele werking zijn belangrijke aspecten voor deze branche. FAAC heeft de perfecte toegangsoplossingen wanneer het gaat om voertuigdoorgangen. Men kan hierbij denken aan automatische slagbomen bij de in- en uitgang van een parkeerterrein / -garage of aan automatische schuifpoortendraaipoorten of speedgates. Door deze toegangsoplossingen worden ongeregeldheden en opstoppingen voorkomen en een gecontroleerde doorstroom van voertuigen en personen gewaarborgd.

record DFA 127 FULL POWER
record DFA 127 FULL POWER
record THERMCORD RC 2 / RC- 3
record THERMCORD RC 2 / RC- 3
record STA 20
record STA 20