Vacature CREDIT CONTROLLER

Voor deze afwisselende functie in een dynamische omgeving, zijn wij op zoek naar een nieuwe collega!

CREDIT CONTROLLER
32-40 uur per week

Als Credit Controller ben je verantwoordelijk voor het inzicht in- en het incasseren van openstaande vorderingen bij onze klanten. Ons klantenbestand is heel divers: van grote bedrijven, installateurs of aannemers tot aan VvE’s en particulieren. Je hebt contact met andere afdelingen en met je collega’s binnen de financiële administratie om een zo goed mogelijke samenwerking met de klant te realiseren en zo risico’s te beperken.

 

Jouw positie

Als creditcontroller beheer jij jouw debiteurenportefeuille. Je houdt je bezig met zowel telefonisch (inbound/outbound) als schriftelijk contact met de debiteuren inzake achterstallige betalingen.
Het bewaken, controleren en de juiste acties uitzetten zijn vaste taken. Vragen over bankzaken, betaalspecificaties en overige zaken weet je snel te beantwoorden. Ook de beoordeling van disputen en de correcte verwerking hiervan behoren hiertoe. Hiervoor is makkelijk en snel communiceren met collega’s van andere afdelingen zoals facturatie en sales een vereiste.

Ook houd je je bezig met de beoordeling van de kredietwaardigheid van klanten en het beheren en bewaken van diverse accounts op het gebied van debiteurenbeheer. Je speelt een actieve rol in het minimaliseren van (langdurige) schulden en het verlagen van de DSO (Days Sales Outstanding).

Je werkt veel samen met 3 andere Credit Controllers. In deze functie rapporteer je aan de Credit Manager, samen zijn jullie verantwoordelijk voor de gehele debiteurenadministratie van FAAC Automatische Deuren B.V. Je bent communicatief sterk, weet situaties goed in te schatten en klanten telefonisch te benaderen. In jouw rol is het belangrijk dat je alert bent en snel kunt schakelen.
Je standplaats is Doetinchem.

Zo ben je de ideale kandidaat

 • Je hebt minimaal MBO werk/denkniveau.
 • Je hebt reeds werkervaring in creditmanagement; bijvoorbeeld als Debiteurenbeheerder, Credit Controller, Incassomedewerker of vergelijkbaar.
  Je bent communicatief en administratief sterk.
 • Kennis van iController, Exact Globe en Excel zijn pré maar niet vereist.
 • Aandacht voor details, je werkt zelfstandig en neemt je verantwoording, maar weet ook op welke momenten er geëscaleerd dient te worden.
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands. Engels is een pre.

Ons aanbod

Dit hebben wij te bieden:

 • Een 32-40 uur baan met uitzicht op vast dienstverband bij onze organisatie welk zich kenmerkt als ‘sociaal, collegiaal, hulpvaardig onderling, people management – stijl, informeel’.
 • Marktconform salaris (conform CAO Metalektro) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden als 27 vakantiedagen en 13 ADV dagen bij een fulltime dienstverband en 8 % vakantiegeld.
 • Je krijgt de beschikking over een laptop en mobiele telefoon.
 • Toegang tot onze online leeromgeving met duizenden trainingen en cursussen.

Vragen over de functie?

Je kunt contact opnemen met Mark Struik op nummer 06-29058180 voor nadere informatie over de functie en onze organisatie.
Spreekt de functie je aan, maar twijfel je of je geschikt bent? Ook dan komen we graag in gesprek met jou.

Geïnteresseerd?

Laat je CV en motivatie achter op ons sollicitatieformulier. Je kunt reageren via de ‘solliciteer’ button. Heb je vragen? Neem contact op met de afdeling HR via werkenbij.nl@faactechnologies.com.

Beste sollicitant, Leuk dat je solliciteert bij FAAC Automatische Deuren! We nemen jouw sollicitatie in behandeling en nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op. Mocht je vragen hebben, dan kun je natuurlijk contact met mij opnemen. Met vriendelijke groet, Tristan Schuring